[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Prisăcaru: SFS are nevoie de susținerea reală a inițiativelor sale
19 Noiembrie

Serviciul Fiscal de Stat solicită tuturor instituţiilor statului o susţinere reală a iniţiativelor sale. O declaraţie în acest sens a făcut şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei, începînd cu anul 2013, SFS a unificat dările de seamă fiscale pentru taxele locale, a liberalizat modalitatea de tipărire a formularelor de documente primare, iar pe parcursul anului curent a lansat 11 servicii noi, inclusiv 6 servicii electronice.

De asemenea, Ion Prisăcaru susţine că Serviciul Fiscal de Stat este gata să ofere acces la Contul curent al contribuabilului pentru oricare autoritate publică care are nevoie de date despre sumele achitate și restanțele contribuabilului.

„În acest sens, la propunerea IFPS au fost operate modificări la Codul fiscal în partea ce ține de ,,secretul fiscal”, lărgind lista autorităților pentru care nu se limitează accesul la informații fiscale”, a spus Prisăcaru.

În altă ordine de idei, şeful SFS susţine că sînt  soluții care pot să îmbunătățească radical climatul de afaceri, dar și eficiența utilizării banului public.

„Cu regret, acțiunile SFS în promovarea acestora nu au condus la acceptarea lor de către alte instituții ale statului. Conducerea SFS reiterează că are nevoie de  susținere în rezolvarea cel puțin a acestor probleme, care în sine, fiecare în parte, reprezintă o reformă întreagă. De asemenea, dorim să ne fie susținută inițiativa de a elibera semnături electronice cu titlu gratuit, din contul bugetului de stat, în mod centralizat, dar nu după cum o facem pe moment,  din economiile proprii ale SFS”, a conchis Ion Prisăcaru.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților