[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Prisăcaru: Cei care nu se vor conforma, vor ajunge pe mâna Comisiei de disciplină a IFPS
2 Februarie

Responsabilitatea Fiscului de a asigura integritatea sistemului de administrare fiscal ne obligă să găsim soluţii pentru eficientizarea și modernizarea autorității fiscale, inclusiv prin eliminarea funcţionarilor ineficienți din sistem și promovarea celor care vor carieră, a declarat Șeful SFS, Ion Prisăcaru, în cadrul tradiționalei ședințe operative de luni, cu participarea funcționarilor cu funcții de conducere din cadrul IFS pe mun. Chișinău și ai IFPS.

„Soluția ar fi ca angajații SFS să primească salarii mai mari, dar să rămână doar cei care să fie eficienți și competitivi și care au realizat că Serviciul Fiscal de Stat trebuie sa fie de aceeași parte a baricadei cu contribuabilul. Este foarte important să se dezvolte o asistență bună pentru contribuabil, adică de fiecare data când se duce un contribuabil și solicită anumite clarificări să i se acorde suficientă ghidare”, a declarat Ion Prisăcaru.

Potrivit sursei citate, în ultimii doi ani s-au făcut investiții serioase în instruirea și educarea funcționarilor fiscali.

„O forţă de muncă educată, motivată şi beneficiind de un management modern constituie un avantaj strategic. Cu toate acestea, sunt atestate cazuri de abateri disciplinare, numai în prima luna a lui 2015 Comisia de disciplină a IFPS întrunindu-se în patru ședințe. La aceste reuniuni au fost analizate încălcările disciplinare comise de către angajații IFS-urilor Cahul, Criuleni, Rezina, dar și IFPS. Studiind datele problemei, Comisia de disciplină a decis aplicarea de sancțiuni față de funcționarii fiscali care nu-și onorează obligațiunile de serviciu, de la avertizare, privarea de adaosuri la salariu și până la concedierea din sistem”, a adăugat Prisăcaru.

La acest subiect, Șeful SFS a declarat că funcționarii fiscali trebuie să-și exercite cu maximă responsabilitate atribuțiile de serviciu, iar cei care nu vor dori să se conformeze acestor rigori vor ajunge pe mâna Comisiei de disciplină a IFPS, care va decide ce sancțiuni să fie aplicate.

„Funcţionarii Serviciului Fiscal de Stat trebuie să fie bine pregătiți și politicoși, iar sloganul ”Funcționarul fiscal – în serviciul contribuabilului!” trebuie să le fie un ghid de acțiune, numai pe această cale fiind posibil ca Fiscul să devină o autoritate publică prietenoasă mediului de afaceri, care să le ofere cele mai bune servicii, prin care contribuabilii să-și reducă costurile de gestionare a afacerii și să se conformeze voluntar la achitarea taxelor și impozitelor către Buget”, a concluzionat Ion Prisăcaru.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților