[ X ]
Ion Hadîrcă: RM ar putea obţine o perspectivă reală de aderare la UE pînă în 2019
31 Mai

Republica Moldova ar putea obţine o perspectivă reală de aderare la Uniunea Europeană pînă în 2019. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru tribuna.md de către preşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Ion Hadîrcă.

„Noi considerăm că în ritmurile care s-au profilat în ultimul an, mesajele care ni le-au adus înalţii demnitari europeni, în momentul cînd ne vom face temele pe acasă, noi avem foarte bune şanse pentru a cîştiga acest joc, în care se joacă destinul existenţei Republicii Moldova”, a spus Ion Hadîrcă.

Potrivit preşedintelui PLR, totul depinde de rezultatele alegerilor din 30 noiembrie 2014.

„Dacă următorul mandat va fi de asemenea a Coaliţiei Pro-Europene se poate vorbi în mod real despre obţinerea statutului de ţară candidată şi despre o perspectivă reală de aderare la UE pînă în 2019. În cazul menţinerii unei forţe politice coerente şi consecvent, avem toate şansele în viitorul mandat cu sprijinul partenerilor noştri, să obţinem toate calităţile pentru a deveni un partener serios pentru UE”, a adăugat Ion Hadîrcă.

Curentul.md precizează că Parlamentul European a adoptat recent o rezoluţie potrivit căreia Republica Moldova a obţinut dreptul de a depune cerere prin care să solicite statutul de ţară candidat la aderarea la UE.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților