[ X ]
Ion Hadîrcă: Noi sîntem parteneri de coaliţie, dar nu şi complici în anumite jocuri
1 Iunie

Fiecare partid din Coaliţia Pro-Europeană are propria viziune asupra lucrurilor, însă pînă la urma se găseşte consens. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru tribuna.md de către preşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Ion Hadîrcă.

„Este şi normal că fiecare subiect care constituie Coaliţia are propria viziune asupra lucrurilor, însă pînă la urmă găsim consens. Acolo unde nu găsim consens lucrurile sunt amînate pentru o perioadă de pregătire sau de găsire a unor argumente suplimentare, sau chiar de renunţare la unele subiecte care sunt mai delicate şi nu întrunesc consensul”, a spus Ion Hadîrcă.

Potrivit preşedintelui PLR, în cadrul Coaliţiei este o atmosferă creatoare şi aceasta are toate capacităţile pentru a guverna ţara şi în continuare.

„În pofida unor critici care se aduc, capacitatea de a depăşi divergenţele am demonstrat-o şi nu o singură dată. Unele din ele mai rămîn, dar în ansamblu, faptul că nu se mai scot rufele în stradă este o calitate salutabilă.

Totodată, acesta afirmă că sînt şi subiecte de dezbateri.

„Perfect este doar în Rai, dar şi acolo sunt nişte principii şi valori din cauza cărora Adam a trebuit să plece. Unele decizii precum Aeroportul, Banca de Economii şi alte mai contradictorii au întrunit criticile opiniei publice, şi probabil se va reveni pînă la urmă la ele. Noi sîntem parteneri de coaliţie, dar nu şi complici în anumite jocuri care ne scapă de sub control, noi nu împărtăşim aceste tendinţe. Vrem transparenţă, constructivism, iar toate subiectele de interes major să fie discutate în Coaliţie aşa cum este prevăzut acordul de constituire a acesteia”, a conchis preşedintele PLR, Ion Hadîrcă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților