[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Hadîrcă: Îmi asum toată responsabilitatea pentru acest rezultat
5 Decembrie

Conducerea Partidului Liberal Reformator (PLR) este nemulţumită de rezultatele obţinute de formaţiune la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Despre aceasta a anunţat liderul PLR, Ion Hadîrcă, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„Alegerile au trecut, dar lupta cu sistemul oligarhic continuă. Nu mor caii cînd vor cîinii. Am făcut evaluări şi bineînţeles nu sîntem mulţumiţi că nu am trecut pragul electoral, dar asta nu înseamnă că ne-am înfrînt. Pentru rezultatele nesatisfăcătoare ale scrutinului, eu ca lider de partid îmi asum toată responsabilitatea și voi lua deciziile de rigoare la Congresul care va fi convocat de către Consiliul Național Politic”, a menţionat Hadîrcă.

În acelaşi timp, acesta a mulţumit cetăţenilor care şi-au acordat votul pentru PLR. „Am avut un rezultat în progres faţă de alte partide mai vechi”, a adăugat liderul PLR.

În altă ordine de idei, Ion Hadîrcă a făcut un apel către partidele care şi-au anunţat intenţia de a crea o majoritate parlamentară pro-eurpeană. „Să menţină cursul european, să nu-şi dezamăgească alegătorii. Să se înţeleagă în numele interesului naţional”, a subliniat politicianul.

La rîndul său, vicepreşedintele formaţiunii Tatiana Potîng a cerut ca aceste negociere să aibă loc într-un mod transparent.

„La aceste negociere trebuie să participe şi societatea civilă. Aceşti negociatori trebuie să fie sub monitorizarea permanentă a societăţii civile”, a conchis Potîng.

CURENTUL.md precizează că Partidul Liberal Reformator a obţinut doar 1.56% din voturi la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, insuficiente pentru a trece pragul electoral.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților