[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Diacov: În ultimii 5 ani, procurorul general a uzurpat puterea
14 Septembrie

Legea cu privire la procuratură nu trebuie schimbată radical. Declaraţia a fost făcută de procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„Conceptul de reformare a Procuraturii este făcut mai mult din unele interese. Nu este necesar de schimbat legea radical. Nu asta este hotărîrea problemei. Se cer nişte schimbări cosmetice în legislaţie”, a declarat Diacov.

De asemenea, procurorul s-a arătat nemulţumit de componenţa grupului de lucru pentru elaborarea strategiei de reformare a procuraturii.

„Avem vreo 40 de universităţi, doctori în ştiinţe, dar nici unul nu a fost consultat. Proiectul acesta s-a făcut pe sub masă. Proiectul de lege va duce la distrugerea Procuraturii, abuzuri şi nu va contribui la democratizarea Procuraturii”, a adăugat Ion Diacov.

Mai mult, acesta susţine că, în ultimii 5 ani, procurorul general a uzurpat puterea şi conduce de unul singur.

„După numire, procurorul general trebuie să vină timp de 30 de zile cu componenţa colegiului care să activeze împreună cu procurorul general. Nu există în ultimii 5 ani colegiu”, a conchis procurorul Ion Diacov.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților