[ X ]
[ X ]
[ X ]
Întrevedere de rămas-bun dintre Iurie Leancă și Violeta Motulaite, ambasadoarea Lituaniei la Chişinău
23 Iulie

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadoarei Lituaniei la Chişinău, Violeta Motulaite în cadrul căreia i-a mulțumit pentru contribuţia sa la îmbunătăţirea relaţiilor moldo-lituaniene şi pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, transmite Curentul.md

„Relaţia între statele noastre este una specială. Avem tangenţe istorice comune, iar aceasta înseamnă că vor exista mereu premise pentru avansarea relaţiilor bilaterale pe diverse dimensiuni”, a menționat Premierul.

La rîndul său, Violeta Motulaite a subliniat că misiunea sa în Republica Moldova a fost una impresionantă, deoarece în această perioadă, în ţara noastră au avut loc multe transformări, mai ales pe agenda europeană: a fost semnat Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană şi au fost scoase vizele europene pentru cetățenii moldoveni.

Violeta Motulaite a fost numită în calitate de ambasadoare a Lituaniei în Republica Moldova la 10 august 2009. Mandatul său se va încheia la 28 iulie curent.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților