[ X ]
[ X ]
[ X ]
Instanţa a decis: Renato Usatîi – obligat să plătească prejudicii morale lui Vladimir Voronin
16 Octombrie

Judecătoria sectorului Buiucani a dat cîştig de cauză preşedintelui Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), în procesul intentat împotriva omului de afaceri Renato Usatîi, cap de listă al Partidului „Patria” în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, transmite CURENTUL.

În cererea de chemare în judecată, Voronin a indicat că, în cadrul unor emisiuni televizate, pîrîtul, Renato Usatîii a operat cu informaţii care nu corespund adevărului şi constituie un atac la onoarea, demnitatea şi reputaţia sa.

Instanţa a decis ca pîrîtul,  prin intermediul celor două posturi de televiziune, să dezmintă declaraţiile lansate anterior şi să vină cu scuzele de rigoare în adresa persoanei defăimate.

„Pornind  de la ideia că, scopul chemării în instanţă a lui Usatîi  de către Vladimir  Voronin este de a demonstra că proaspătul „politician” în mesajele sale utilizează informaţii care nu au  nimic în comun cu realitatea, prejudiciul material simbolic solicitat de semnatarul cererii de chemare în judecată şi aprobat de instanţă este  de 1 leu”, se precizează într-un comunicat de presă al PCRM.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților