[ X ]
[ X ]
[ X ]
Inițiativă legislativă cu pedepse pentru cei care utilizează panglica Sfîntului Gheorghe
4 Iunie
foto: jurnal.md

Partidul Liberal (PL) a înaintat Parlamentului un proiect de lege privind sancționarea celor care utilizează panglica Sfîntului Gheorghe, transmite Curentul.md

Proiectul prevede ca persoanele care vor etala sau utiliza simbolul panglica bicoloră negru-oranj „Sfîntul Gheorghe” vor fi  sancționate cu amendă de pînă la 2400 de lei pentru persoanele fizice, iar persoanelor juridice le va fi aplicată o amendă în valoare de 4 000 de lei.

În acest sens PL solicită completarea articolului 322 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova. Încălcarea modului de folosire a simbolurilor publice din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

„Deoarece acest simbol a fost interzis în perioada sovietică el nu are nimic comun cu Ziua Victoriei asupra Germaniei Naziste, astfel acesta este un simbol fals al celui de-al II-lea Război Mondial din 1941-1945”, se menționează în proiectul de lege.

Liberalii își motivează solicitarea prin faptul că  „utilizarea acestui simbol creează tensiune în societate, avînd un grad de pericol social sporit și care instigă la acțiuni cu caracter antinațional”.

Proiectul de lege urmează a fi examinat dacă va inclus pe ordinea de zi a Parlamentului.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților