[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iniţiativă inedită a noului ministrul al Sănătăţii. Iată ce proiect a demarat Mircea Buga!
26 Februarie

Ministerul Sănătăţii a iniţiat procesul de revizuire a întregii legislații din domeniul ocrotirii sănătăţii şi sistematizarea ei într-un singur cod al sănătăţii, transmite CURENTUL.

Mircea Buga, ministrul Sănătăţii, a semnat un Ordin cu privire la instituirea Grupului de lucru pentru elaborarea şi definitivarea Codului Sănătăţii al Republicii Moldova din care fac parte şefi de direcţii ai ministerului, reprezentanţi ai CNAM, USMF „Nicolae Testemiţanu” şi societăţii civile.

Obiectivul acestui amplu act normativ vine din necesitatea ajustării cadrului legislativ al Republicii Moldova la normele aquis-ului Uniunii Europene, precum şi nevoia de a unifica, sistematiza şi îmbunătăţi legislaţia la cerinţele contemporane.

În scopul realizării acestui proiect, ministerul Sănătăţii va beneficia de suport şi  expertiză din partea Comisiei Europene prin intermediul proiectului Twinning Light  „Armonizarea legislației Republicii Moldova din domeniul ocrotirii sănătăţii la valorile UE și legislația în domeniu”.

În cadrul proiectului Twinning Light vor fi examinate o serie de politici şi probleme juridice împreună cu experți din statele membre Twinning. Propunerile, proiectele și recomandările derivate din această expertiză vor fi utilizate în procesul de elaborare a Codului de Sanatate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților