[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îndemnul ministrului Economiei către toți cetățenii Republicii Moldova
5 August

Andrian Candu, ministrul Economiei, a lansat pe blogul său personal un îndemn către toți cetățenii Republicii Moldova să caute prin magazine și să consume produse autohtone, în această perioadă cînd Federația Rusă a impus mai multe interdicții de import pentru produsele agro-alimentare din țara noastră,  transmite Curentul.md

Candu consideră că, după aplicarea embargoului, este necesar ca fiecare să promoveze produsele moldovenești anume prin consum.

Prin același articol, ministrul anunță că în prezent instituția pe care o conduce întreprinde măsuri în vederea găsirii soluțiilor și piețelor de desfacere. În acest sens UE deschide piaţa pentru produsele agricole, iar unele state în afara UE, cum sunt Ucraina, Belarus, SUA si China au dat asigurări că vor intensifica  comerţul cu produse din Moldova. Ministrul a mai anunțat că Ucraina a exclus taxa diferenţiată pentru produsele alcoolice distilate (divin) şi din 1 septembrie, astfel, produsele moldoveneşti pot reveni pe piaţa ucraineană. Totodată, autoritățile de la Chișinău poartă discuții cu partea rusă în vederea restabilirii relațiilor comerciale.

În aceeași ordine de idei, Candu dorește ca prin magazinele din țară se fie comercializate preponderent produsele fabricate în Moldova.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților