[ X ]
Încă un partid politic s-a lansat oficial în campania electorală
3 Noiembrie

Partidul Verde Ecologist (PVE) s-a lansat astăzi oficial în campania electorală pentru alegerile din 30 noiembrie, 2014, transmite CURENTUL.

Liderul PVE, Anatolie Prohnițchi a declarat că, formațiunea pe care o conduce niciodată nu a încetat campania electorală,  mereu a fost aproape de cetățenii R. Moldova în apărarea drepturilor la un mediu curat.

„Venim cu o listă de candidați în Parlamentul R. Moldova, unde se regăsesc în egalitate atît femeile, cît și tinerii. Vom petrece o campanie electorală curată, corectă, fără populism și fără pomeni electorale. Prezența PVE în Parlament este o necesitate, este o normă europeană”, a precizat Prohnițchi.

La rîndul său, candidat în lista electorală PVE, Gheorghe Zugravu, reprezentant al tinerilor a menționat că, tinerii constituie circa 50 % din lista electorală de candidați a PVE.

„Nu este întîmplător faptul că suntem așa de mulți comparativ cu alte partide deoarece PVE crede că tineri reprezintă viitorul Moldovei, tinerii reprezintă forța motrice care trebuie să pună în mișcare întreaga societate”, a subliniat Zugravu.

În context, candidatul cu locul II în lista electorală, Ala Tofan, reprezentînd  femeile a afirmat că, PVE este primul partid politic care a inclus în statul său rolul femeie în societate și egalitatea de șanse în viața politică.

„În PVE, pe primele 40 locuri în lista de candidați sînt femei și tineri, ceea ce denotă că partidul transmite un mesaj că prin diversitate și democrație RM poate să se îndrepte spre un viitor mai bun”, a precizat Tofan.

În final, Alexei Palancean, locul trei în lista electorală a spus că,  este bucuros că tinerii reprezintă PVE.

„Noi trebuie să le transmitem tot ce am acumulat și să-i îndreptăm în lupta pentru curățenia casei noastre care se numește R. Moldova”, a conchis Palancean.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților