[ X ]
Încă un oficial european vine la Chişinău
26 Iunie

Preşedinta Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Anne Brasseur va efectua o vizită la Chişinău, în perioada 9-11 iulie 2014. Evenimentul a fost discutat în cadrul unei întrevedere a oficialului european cu vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, aflată la Strasbourg, în fruntea delegaţiei moldoveneşti la sesiunea de vară a APCE.

După cum comunică CURENTUL, preşedinta Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur, a menționat că a ținut neapărat să aibă această întrevedere din două motive-cheie: apropiata semnare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană și vizita pe care o va efectua la Chişinău la 9-11 iulie 2014.

„Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este unul dintre evenimentele cele mai importante de la obţinerea independenţei Republicii Moldova”, a afirmat Liliana Palihovici în discuţia sa cu Anne Brasseur, solicitînd tuturor țărilor-membre UE susținere prin ratificarea a acestui acord de către parlamentele naționale.

„În același timp, pentru Republica Moldova este foarte importantă păstrarea unor relații bune cu Federația Rusă, Ucraina şi alte ţări din spațiul CSI, iar condiția principală pentru aceste relații este respectul reciproc”,  a mai spus liberal-democrata.

În dialogul său cu vicespeakerul moldovean, Președinta APCE, Anne Brasseur, și-a manifestat interesul viu pentru apropiata sa vizită în Republica Moldova.

CURENTUL.md precizează: Delegaţia moldovenească participă la cea de-a treia sesiune plenară a APCE care se desfăşoară, între 23 şi 27 iunie, la Strasbourg, unde Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a prezentat, în calitate de raportor și membru al Comisiei Regulament, imunități și afaceri instituționale, în fața delegațiilor naționale din cele 47 de ţări-membre CoE, raportul de evaluare a implementării reformei Adunării Parlamentare.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților