[ X ]
Încă un dosar penal în Găgăuzia. Cine sunt persoanele vizate
16 Ianuarie

Inspectoratul General de Poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a pornit o urmărire penală pe numele persoanelor implicate în organizarea referendumului din UTA Găgăuzia. Dosarul a fost intentat pentru acţiunile intenţionate îndreptate spre aţîţarea vrajbei, diferenţierii și dezbinării naţionale, transmite tribuna.md.

Gheorghe Malic, șeful Direcţiei generale urmărire penală din cadrul IGP, a comunicat pentru TRIBUNA că, în legătură cu acest caz, a fost pornită o cauză penală suplimentară. El a precizat că în dosar figurează un șir de persoane, inclusiv din cadrul Adunării Populare a UTA Găgăuzia. Potrivit lui, în adresa acestora au fost trimise citații pentru a fi audiați de către anchetatori.

Amintim că și Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale pe faptul samavolniciei (art. 352 Cod penal) comise în procesul organizării referendumului în UTA Găgăuzia. Membrii Adunării Populare a UTA Găgăuzia au adoptat două hotărîri „cu privire la desfăşurarea referendumului legislativ privind statutul separat al locuitorilor din Găgăuzia la autodeterminare externă”.

Gherghe Malic a precizat că ambele cazuri au fost conexate într-o singură procedură penală și se află în gestiunea Grupului de lucru, condus de către Procuratura Generală. Grupul este format din 2 procurori și 9 angajați ai IGP.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților