[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă un deputat cercetat de Procuratura Generală
3 Aprilie

Încă unui deputat i-a fost declanșată o cauză penală pentru fals în declarații care, pe moment, este în plină desfășurare. Este vorba despre liberal-democratul Nicolae Juravschi.

Solicitată de CURENTUL pentru a afla dacă Procuratura examinează sesizările Comisiei Naționale de Integritate (CNI) și în privința altor deputați din Parlamentul Republicii Moldova, şefa serviciului de presă al Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru a declarat că instituţia a mai declanşat o cauză penala pentru fals în declaraţii, care, pe moment, este în plină desfășurare.

„PG a fost sesizată de CNI privind neconcordanţele şi omisiunile din declaraţia de averi şi venituri ale deputatului Nicolae Juravschi. Din actul de constatare al CNI, rezultă că ar fi fost stabilite discrepanţe dintre starea de fapt şi datele din declaraţia depusă de deputat pentru anul 2012. Urmare a examinării sesizării CNI, PG a declanşat o cauză penala pentru fals în declaraţii”, a precizat Vieru.

CURENTUL precizează: Anterior, la sfîrșitul lunii martie curent, deputatul comunist Grigore Petrenco a primit o citație din partea PG, el fiind în calitate de bănuit într-un asemenea dosar penal. Atunci, şefa serviciului de presă al PG, Maria Vieru a explicat că, în cazul în care sînt epuizate toate posibilităţile de obţinere a altor informaţii relevante pentru stabilirea adevărului şi cercetarea complexă a cazului, se purcede la citarea persoanei în calitate de bănuit, el fiind unicul figurant al dosarului şi unic semnatar al declaraţiei personale despre averi şi venituri, depusă pe proprie răspundere. În cazul în care nici așa nu se ajunge la un numitor comun, PG procedează în continuare conform prevederilor legale şi, în măsura stabilirii necesităţii aplicării unor măsuri coercitive, poate sesiza Parlamentul privind ridicarea imunităţii de deputat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților