[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă o vizită de rang înalt în Moldova. Este pentru prima dată în RM!
10 Mai

Vicepreședinta Bundestagului german, Ulla Schmidt va vizita Republica Moldova, pentru prima dată, în perioada 10-13 mai 2014, la invitația Președintelui Parlamentului Igor Corman, transmite CURENTUL.

Programul vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului Igor Corman, Prim-ministrul Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Vicepreședinta Bundestagului german va mai purta discuții cu Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici și cu Președintele Fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, Marian Lupu.

Totodată, Igor Corman și Ulla Schmidt vor participa sîmbătă, 10 mai 2014, la ceremonia de dezvelire a bustului lui Karl Schmidt, fost primar de origine germană al municipiului Chișinău, iar luni, 12 mai cei doi oficiali vor susține un briefing comun de presă.

La Chișinău, Vicepreședinta Bundestagului german, Ulla Schmidt va participa la activitățile organizate în cadrul săptămînii moldo-germane, inclusiv la inaugurarea expoziției „Urme germane în Moldova, 1814-2014. Tradiție și modernizare” la Muzeul Național de Artă al Moldovei și la premiera filmului „Acasă în Marienfeld”.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților