[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă cinci ambasadori au fost rechemaţi din funcţii
3 Iunie

Guvernul a aprobat astăzi în ședință lista a cinci ambasadori ai Republicii Moldova, care urmează a fi rechemați din misiunile diplomatice.

Iată cine sunt șefii misiunilor diplomatice care vor fi rechemați al Chișinău:

Aureliu Ciocoi, Germania și prin cumul, Regatul Danemarcei;

Ștefan Gorda, Republica Cehă și prin cumul, pe lîngă Sfîntul Scaun;

Iurie Reniță, România și prin cumul, Muntenegru și Serbia;

Oleg Serebrian, Franța și prin cumul, Principatul Monaco, Consiliul Francofoniei, Uniunea Latină și Unesco;

Ion Stăvilă, Ucraina și prin cumul, Turkmenistan și Uzbeskitan;

“Voi înainta domnului Președinte decretele de rechemare din misiunile diplomatice”, a subliniat Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Amintim că, săptămâna trecută au fost rechemați alți 10 ambasadori din cadrul misiunilor: Tatiana Pîrvu, Ambasador pe lîngă Consiliul Europei; Emil Druc, Ambasador în Regatul Suediei și prin cumul, Finlanda și Norvegia; Mihai Gribincea, Ambasador în Regatul Belgiei și Marele Ducat de Luxembourg; Alexei Cracăn, Ambasador în Republica Letonă; Victor Guzun, Ambasador în Estonia; Igor Klipii, Ambasador în Lituania; Valeriu Turea, Ambasador în Portugalia; Alexandru Prigorschi, Ambasador în Bulgaria și prin cumul, Albania și Macedonia; Igor Bodiu, Ambasador în Azeibardjan, Georgie și Republica Kîrgîză; Igor Munteanu, Ambasador în SUA și prin cumul, Brazilia și Statele Unite Mexicane.

CURENTUL.md precizează: Rechemarea are loc în legătură cu expirarea mandatelor. TRIBUNA a realizat anterior un material la acest subiect.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților