[ X ]
[ X ]
[ X ]
În Moldova s-au pus bazele unei noi organizaţii. Doar PCRM şi PSRM au spus DA!
27 Ianuarie
foto: opiniatimisoarei.ro

Reprezentanții universităților din Republica Moldova au desfășurat astăzi, o ședință în vederea formării Senatului Republican din Republica Moldova, la care au fost invitați mai mulți oficiali și reprezentanți ai partidelor politice. Prezenți, însă, au fost doar reprezentanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). 

Contactat de CURENTUL, Victor Mocanu, membru al grupului de inițiativă, a menționat că la eveniment a fost prezent doar deputatul comunist Iurie Muntean, dar și un reprezentant al socialiștilor.

“Am trimis invitații către Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE la Chișinău, Maia Sandu, Ministrul Educației, Octavian Bodișteanu, Ministrul Tineretului și Sportului, dar și către deputații din toate fracțiunile parlamentare. Am primit confirmări, însă nu știm de ce nu au fost prezenți”, a spus membrul grupului de inițiativă.

Victor Mocanu a menționat că oficialii au fost invitați pentru că în cadrul întrevederii au fost propuse niște amendamente la legislație. “Am propus ca studenții care devin membri ai Senatului să primească imunitate sau ceva de acest gen, pentru a nu fi șantajabili și influențabili. Noi am propus, iar ei trebuie să decidă sub ce formă să fie”, a afirmat el.

Totodată, la ședință s-a decis crearea sau restabilirea structurilor universitare ca ele să fie funcționale.

În cadrul evenimentului, au participat cîte 5 delegați din 31 de universități.

CURENTUL precizează: Senatul Republican al Studenților din Republica Moldova își propune să consolideze relațiile internaționale a organizației de profil și participarea la proiecte comune  ce vor duce la perfecționarea abilităților profesionale și sociale ale studenților.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților