[ X ]
[ X ]
[ X ]
Implementarea legislaţiei anti-doping în Moldova va fi monitorizată de către experţii CE
25 Iulie

O delegaţie de experţi din cadrul Consiliului Europei care efectuează o vizită oficială în ţara noastră, desfăşoară un exerciţiu de evaluare a implementării prevederilor Convenţiei Anti-doping, pe care Republica Moldova a ratificat-o în 2009, transmite CURENTUL.

Experţii din Germania, Cipru, Letonia, Lituania şi Azerbaidjan au purtat o serie de discuţii cu factorii vizaţi de legislaţia anti-doping, iar astăzi au participat la sesiunea plenară organizată de către Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a pune în discuţie subiectele cheie.

În debutul sesiunii plenare, Ministrul Tineretului şi Sportului Octavian Bodişteanu a salutat iniţiativa Consiliului Europei de a pune la dispoziţie experţi independenţi întru elaborarea unui raport amplu vizând implementarea politicilor anti-doping în Republica Moldova.

„Consumul şi traficul de substanţe dopante nu este un fenomen nou, acest flagel este pe larg răspândit în lume, iar Republica Moldova nu este o excepţie, dopajul punând în pericol sănătatea şi chiar vieţile sportivilor,” a declarat oficialul.

La rândul său, Ghenadie Barba, şef adjunct al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, a confirmat disponibilitatea organizaţiei de a susţine măsurile în vederea combaterii fenomenului dopajului în sport, menţionând că este „îmbucurător de a vedea eforturile Ministerului Tineretului şi Sportului îndreptate spre combaterea şi a altor fenomene negative în sport, precum ar fi meciurile trucate sau violenţele în rândurile suporterilor”.

CURENTUL.md precizează că raportul privind implementarea legislaţiei anti-doping, inclusiv recomandările, va fi finalizat în luna octombrie.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților