[ X ]
[ X ]
[ X ]
IMAS: Cum ar vota moldovenii în cazul unui referendum privind vectorul politicii externe a RM
13 Noiembrie

Dacă astăzi ar avea loc un referendum privind vectorul politicii externe a Republicii Moldova, mai mult de jumătate din cetăţeni ar vota pentru integrarea în Uniunea Europeană. Cel puţin aşa arată datele sondajului „Perspectiva votanţilor activi din Republica Moldova în pragul alegerilor parlamentare II”, realizat de IMAS la comanda IPN, transmite CURENTUL.

Astfel, dacă astăzi ar avea loc un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, 51 la sută din cetăţeni ar vota pentru, în timp ce 35% ar vota împotrivă. Alte 9% nu ştiu, iar 6% nu ar participa la procedura de vot.

Pe de altă parte, dacă astăzi ar avea loc un referendum privind aderarea Rep. Moldova la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, 49% ar vota pentru, iar 32 la sută ar vota împotrivă.

Cît priveşte desfăşurarea unui referendum privind aderarea Republica Moldova la NATO, doar 25% ar vota pentru, în timp ce 46% ar vota împotrivă.

CURENTUL.md precizează: Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 1-10 noiembrie 2014, pe un eşantion de 1005 persoane cu vîrste între 18 ani şi mai mult, din 75 de localităţi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților