[ X ]
[ X ]
[ X ]
IMAS: Cinci concurenţi electorali au şanse să acceadă în viitorul Parlament
22 Noiembrie

Cinci concurenţi electorali au şanse să acceadă în viitorul Parlament. Cel puţin aşa arată datele sondajului „Perspectiva votanţilor activi din Republica Moldova în pragul alegerilor parlamentare III”, realizat de IMAS la comanda Agenţiei de presă IPN, transmite CURENTUL.

Este vorba de Partidul Comuniştilor din R. Moldova care ar obţine 19,6%, urmat de Partidul Liberal Democrat din Moldova cu 17,2%. Pentru Partidul Democrat din Moldova ar vota 14,2 la sută din cetăţeni.8,7% din alegători şi-ar da votul pentru partidul Patria, fiind urmat de Partidul Liberal cu 8,5%.

Potrivit aceluiaşi sondaj, Partidul Socialiştilor din R. Moldova ar obţine 5,3% din voturi, situîndu-se sub pragul electoral de 6% necesar pentru a accede în Legislativ. Pentru Blocul electoral Uniunea Vamală ar vota doar 1,3 la sută din alegători. Alte 10% din alegători s-au declarat indecişi.

CURENTUL.md precizează: Sondajul a fost realizat în perioada 8-19 noiembrie 2014, pe un eşantion de 1128 de persoane din 81 de localităţi, cu vîrste de peste 18 ani. Marja de eroare este de +-3%.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților