[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor: „Aniversarea a 25-a de la proclamarea Independenţei este un bun prilej pentru a reflecta asupra planurilor de viitor”
27 August

„Aniversarea a 25-a de la proclamarea Independenţei este un bun prilej pentru a reflecta asupra planurilor de viitor: renunţăm la luptă şi părăsim cu toţii Republica Moldova sau tragem concluziile de rigoare, învăţăm din lecţiile dure ale trecutului, ne suflecăm mânecile şi ne apucăm de lucru pentru un viitor frumos al Republicii Moldova, pentru un trai decent al cetăţenilor?”,  scrie pe pagian sa de facebook, Primarul de Orhei, Ilan Șor.

Șor spune că, 25 de ani este o vârstă extrem de fragedă pentru orice ţară, este o vârstă la care totul abia începe, o vârstă la care, prin cumularea eforturilor comune şi a dedicaţiei aferente ideii de statalitate, este posibilă crearea unui viitor luminos.

„Este cât se poate de evident că, în 25 de ani de independenţă, Moldova s-a confruntat cu numeroase dificultăţi. Anume din aceste considerente, astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să spunem cât de mult ne iubim şi cît de mult ne mândrim cu patria noastră, pentru că este ţara în care trăim. Cu părere de rău, o parte dintre politicieni consideră absolut greşit că problemele electorale pot fi soluţionate prin răspândirea sentimentelor de ranchiună și neînţelegere între membrii societăţii. Este o strategie periculoasă şi greşită! Experienţa tristă și dureroasă a ţării vecine ne demonstrează că o astfel de abordare poate cauza instabilitate. Anume din aceste considerente, sunt ferm convins că succesul poate fi realizat doar prin relaţii de prietenie, prin unitate şi prin dorinţa de a ne ajuta reciproc”, mai spune Primarul de Orhei.

Edilul de Orhei se arată convins că, „doar împreună vom reuşi să transformăm Republica Moldova într-o ţară puternică, de orientare socială, cu o economie sigură şi prosperă, cu aspiraţii moderne şi cu perspective de dezvoltare”.

„Cu siguranţă vor fi persoane care vor susţine că acestea nu sunt decât nişte declaraţii frumoase, nişte vise irealizabile. Dar nu este adevărat! Am auzit astfel de afirmaţii atunci când am preluat conducerea oraşului Orhei. Uitaţi-vă cât de evidente sunt schimbările și metamorfozele oraşului timp de un an!
Uitaţi-vă cu cât a crescut nivelul de trai în Orhei, cu cât s-a îmbunătăţit infrastructura oraşului, cu câtă încredere în viitor au început să privească orheienii! Prin urmare, este posibil? Da, este posibil! Aceasta o demonstrăm în practică în Orhei. Unicele premise necesare sunt înţelegerea reciprocă, dorinţa de a lucra şi de a obţine rezultate. Orheiul a devenit un exemplu autentic al faptului că visele pot şi trebuie să devină realitate. Fie la nivel de sat, oraş, raion sau ţară”, se mai spune în mesajul său.

Șor își încheie mesajul felicitînd R. Moldova și cetățenii săi. „Trăiască statul independent și suveran Republica Moldova! Felicitări cu cea de-a 25-a aniversare a Independenţei!”.

Inapoi la arhiva noutaților