[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGP şi Promo-LEX au semnat un Acord de colaborare
17 Mai

Violenţa fizică, ca formă principală de manifestare a violenţei bazate pe gen, este permanent în atenţia poliției, care își orientează activitatea cotidiană către prevenirea și combaterea acestui fenomen. Un aport considerabil în realizarea acestor deziderate îl are colaborarea Inspectoratului General al Poliției cu Asociația „Promo – LEX”, transmite CURENTUL.

Ieri, șeful Inspectoratul General al Poliției, Alexandru Pînzari și directorul Programului Drepturile Omului, Asociația Promo-LEX, Alexandru Postica, au semnat un Acord de colaborare, care are drept scop continuarea relațiilor de parteneriat pe domeniul prevenirii și combaterii fenomenului violenței în familie.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansată Campania de informare împotriva violenței în familie cu genericul „Prevenim violența prin artă”, care se va desfășura în perioada 15 mai – 25 iunie curent, concurs organizat cu scopul implicării mai active, din partea cetățenilor întru prevenirea fenomenului violenței în familie, prin implicarea tinerilor în activitățile de informare și sensibilizare a opiniei publice.

Totodată, șapte tineri, cîștigători ai aceluiași concurs, din martie-aprilie curent, au fost premiați cu diplome și cadouri de preț.

”Îmi exprim deplina mea considerațiune Asociației Promo-LEX pentru buna colaborare în realizarea activităților în domeniul asigurării și respectării drepturilor omului, premise ce se impun în mod firesc ca o prioritate națională în activitatea Poliției. De asemenea, mulțumesc tinerilor care s-au implicat și au participat activ la concurs, astfel încît contribuția lor va spori încrederea în idealurile morale de cultivare a patriotismului, iar Poliția va susține în continuare inițiativele tinerilor pentru a spori gradul de prevenire a infracționalității la nivel de comunitate ”, a menționat șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților