[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Vreau un răspuns oficial din partea reprezentanţilor UE
4 August

Guvernarea urmăreşte scopul interzicerii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). Cel puţin acest lucru este sugerat de liderul formaţiunii, Igor Dodon, într-o postare pe blogul său.

Potrivit sursei, el invocă mai multe exemple, care, în opinia sa, sînt indicii directe în acest sens şi se întreabă dacă oficialii europeni aprobă aşa ceva.

„Vreau un răspuns oficial din partea reprezentanţilor UE. Fiindcă tăcerea lor înseamnă că da, aprobă. Le amintesc reprezentanţilor UE în Moldova că sub guvernarea aşa-zis democrată au fost închise televiziuni, au fost interzise simbolici de partid, au fost interzise referendumuri, au fost lansate campanii de hărţuire politică, a fost ridicat pragul electoral împotriva oponenţilor, s-au comis acte grave de corupţie, au fost recunoscuţi oficial prim-miniştri corupţi. Atît le mai rămîne, să interzică un partid din opoziţie. Poate unicul partid cu adevărat de opoziţie”, scrie politicianul.

Igor Dodon afirmă că socialiştii „vor lupta pînă în pînzele albe, în ciuda tuturor oamenilor negri la suflet”. „N-o să vă meargă nici cu ameninţările, nici cu interzicerea, nici cu controalele.

Socialiştii vor fi parte a viitoarei guvernări şi atunci, împreună cu poporul, vom decide soarta ţării şi vom identifica pedeapsa prin lege pentru toţi corupţii şi nelegiuitorii care stau azi cocoţaţi în fotolii înalte. Timpurile se schimbă. Se schimbă mai repede decît se aşteaptă unii. Iar cei din urmă vor fi cei dinîi, şi viceversa”, se mai spune în postarea citată.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților