[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: PCRM se comportă ca un titirez politic
20 Mai

Poziţia unor partide de stînga din Republica Moldova este stranie. De această părere este preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Igor Dodon susţine că semnarea pe 27 iunie curent a Acordului de Asociere RM-UE contravine Constituţiei Republicii Moldova.

„Vectorul extern trebuie să fie determinat de popor, dar nu de un grup de politicieni. Noi am propus organizarea unui referendum naţional.  Guvernarea a interzis petrecerea acestuia. În decurs de 6 săptămîni PSRM a colectat 400 sute de mii de semnături pro Uniunea Vamală. Ne propunem să strîngem circa 1 milion de semnături pentru a convinge guvernarea că cetăţenii doresc altceva decît integrarea în UE”, a declarat Dodon.

Totodată, acesta a menţionat că în cazul în care guvernarea nu va accepta organizarea plebiscitului, socialiştii vor organiza acţiuni masive de protest, prin instalarea corturilor în faţa Guvernului şi Parlamentului.

Mai mult, liderul PSRM susţine că poziţia unor partide de stînga este stranie. „PCRM se comportă ca un titirez politic, ba spune de integrare în Uniunea Vamală, ba integrare în UE. Cum vreţi să ajungeţi în Uniunea Vamală prin Bruxelles”, a mai spus Igor Dodon.

În context, politicianul a venit cu un apel către partidele de stînga. „Haideţi împreună să avem o opţiune clară. Să luptăm împreună împotriva acestei guvernări, fiindcă suntem pe malul unei prăpastii”, a conchis Igor Dodon.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților