[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Noi suntem gata să discutăm despre un eventual parteneriat
1 Decembrie

Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, susține că formațiunea pe care o conduce nu va face parteneriate cu partidele pro europene, transmite CURENTUL.

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi, Igor Dodon a spus că, în Parlament socialiștii își vor începe activitatea cu trei pachete: denunțarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană și organizarea unui referendum privind aderarea la Uniunea Vamală, rezolvarea problemelor economice și  rezolvarea problemelor sociale.

„Cei care doresc să le susțină, noi suntem gata să discutăm despre un eventual parteneriat. Vreau să vă asigur că socialiștii, indiferent unde vor fi, la guvernare sau în opoziție, vor face totul ca să implementeze  aceste angajamente. În legislatura precedentă am fost doar 3 socialiști acum vom fi practic de zece ori mai mult. Vom fi în opoziție, o să vedeți ce opoziție o să aveți euro-unioniștilor”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a spus că este gata să discute cu PCRM anumite parteneriate în cazul în care aceștea vor susține propunerile PSRM.

În cadrul evenimentului, Igor Dodon a mai spus că alegerile din 30 noiembrie denotă că a început sfîrșitul guvernării oligarhice euro-unioniste din R. Moldova.

Socialistul mai crede că guvernarea pro europeană, dacă va fi instituită, nu va rezista mai mult de cîteva luni. Politicianul a specificat că în perioadă următoare va merge la Moscova pentru a discuta cu migranți.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților