[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Dodon: Băsescu va fi persoana care a fost cetăţean al RM pe perioada cea mai scurtă de timp
9 Iunie

Decretul privind acordarea cetăţeniei Republicii Moldova fostului preşedintele al României, Traian Băsescu, va fi anulat după alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. O declaraţie în acest sens a fost făcută de preşedintele Partidului Socialiştilor din R. Moldova (PSRM), transmite CURENTUL.

„Cred că Băsescu va intra în istoria modernă a Republicii Moldova ca persoana care a fost cetăţean pe perioada cea mai scurtă de timp, cîteva luni. În toamnă acest decret va fi anulat, după alegerile prezidenţiale. Băsescu care este cel mai mare unionist, a jurat pe Constituţia RM şi doreşte stabilitate şi statalitate moldoveni. Vreau s-o văd şi pe asta”, a declarat Dodon.

Mai mult decît atît, liderul PSRM a spus că are informaţii veridice precum că toate avizele din partea instituţiilor care trebuiau să se expună vizazi de acordarea cetăţeniei lui Traian Băsescu au fost negative. „Cum le voi obţine, le voi face publice. Nu reuşeşte el nici pînă la Anul Nou cu această cetăţenie”, a adăugat Igor Dodon.

Fiind întrebat dacă deputaţii socialişti au renunţat la cetăţenia României, politicianul a spus că ei au iniţiat deja procedura respectivă.

„Au primit lista documentelor pe care trebuie să le prezinte. Este mai greu să renunţi la cetăţenia României, decît s-o obţii. Sînt şi deputaţi cu cetăţenia Federaţiei Ruse, dar şi Bulgariei. Toţi care au cetăţenia altui stat au iniţat procedura pentru a se dezice de această cetăţenie”, a mai menţionat politicianul.

Igor Dodon a afirmat că, cetăţenii Republicii Moldova pot deţine şi alte cetăţenii, dar funcţionarii publici şi demnitarii de stat trebuie să deţină doar cetăţenia Republicii Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților