[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Corman: Vă așteptăm să ocupați locurile de deputați în Parlament
1 Mai

Autoritățile de la Chișinău vor continua măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului prin dezvoltarea unor proiecte comune, construirea mai multor ”poduri” peste Nistru și sprijinirea instituțiilor de învățământ din regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de  Președintele Parlamentului Igor Corman în cadrul întâlnirii pe care a avut-o astăzi cu elevii și profesorii de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol, transmite CURENTUL.

Elevii au vizitat clădirea renovată a Legislativului și au purtat discuții cu Președintele Parlamentului. Vizitatorii, curioși să vadă, pentru prima dată, cum arată clădirea instituției legislative, i-au mulțumit Președintelui Parlamentului pentru invitația de a vedea atmosfera în care lucrează deputații. Elevii s-au fotografiat alături de Președintele Parlamentului, dar și pe locurile deputaților.

Igor Corman a fost ghid pentru grupul de elevi, vorbindu-le despre istoricul clădirii și activitatea legislativă. Președintele Parlamentului a răspuns la o serie de întrebări ale elevilor despre specificul activității în cadrul comisiilor permanente și grupurilor parlamentare, programul de lucru al deputaților, procesul de adoptare a legilor. ”Să creșteți mari, să faceți carte bună, să vă implicați și în viața politică pentru că avem nevoie de forțe noi și să veniți să ocupați locurile în calitate de deputați în Parlament”, a fost îndemnul Președintelui Parlamentului pentru elevi.

În alt context, Igor Corman a dat asigurări că sunt continuate discuțiile la subiectul reîntregirii țării, scopul final fiind ca, în procesul de integrare europeană, partea dreaptă a Nistrului să devină atractivă pentru cetățenii de pe malul stâng.

Directorul Liceului ”Lucian Blaga”, Ion Iovcev, care a participat la întâlnire, a mulțumit Președintelui Parlamentului pentru ocazia de a vizita clădirea Legislativului. ”Mă bucur că nu suntem singuri și nu suntem lăsați în voia soartei. Îmi pare bine că elevii au avut această ocazie să vadă instituția unde se întocmesc legile țării. Astfel de vizite ar trebui să devină tradiție nu numai pentru liceul nostru, dar pentru toate cele 8 școli cu predare în limba română din stânga Nistrului”, a declarat Ion Iovcev.

Directorului instituției de învățământ din Tiraspol a solicitat sprijin în continuare de la autorități, inclusiv financiar, pentru instituțiile de învățământ din stânga Nistrului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților