[ X ]
Igor Corman: Trebuie să obţinem regim liberalizat de vize pînă în luna mai, altfel…
20 Ianuarie

Republica Moldova trebuie să obţină regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană pînă la finele lunii mai, cînd vor avea loc alegerile în Parlamentul European, altfel riscă să întindă realizarea acestui obiectiv pînă la sfîrşitul anului. Declaraţia a fost făcută de Speakerul Igor Corman în cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA.

„Noi vom face tot ce ne stă în puteri ca să obţinem acest lucru pînă în mai 2014, dar eu niciodată nu m-am fixat pe anumiţi termeni şi nu am considerat că este important că trebuie de fixat o dată anume. Da, în cazul de faţă eu zic de luna mai, fiindcă în luna mai vor avea loc alegerile în Parlamentul European şi, dacă nu obţinem aceasta pînă atunci, putem ajunge pînă la finele anului. Aceasta pentru că după alegeri va trebui să treacă timp pînă se vor cristaliza noile structuri. Tocmai de aceea cred că este un scop pe care ni l-am pus şi îl consider realist”, a menţionat el.

Speakerul susţine că „noi ne-am făcut temele pe acasă, nu este un bonus din partea UE”. „Noi ne-am îndeplinit obligaţiunile pe care ni le-am asumat şi acum este de datoria UE să demonstreze că vis-a-vis de Republica Moldova va lua această decizie. Dar noi trebuie să muncim, să avem contacte cu toţi acei care vor lua astfel de decizie”, a mai declarat Igor Corman, citat de www.curentul.md.

Oxana Mititelu 



Inapoi la arhiva noutaților