[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Corman pleacă la Bruxelles. Iată cu cine va avea întrevederi!
31 Ianuarie

Igor Corman va efectua o vizită oficială la Bruxelles, la mijlocul lunii februarie. Anunţul a fost făcut de către președintele Parlamentului în cadrul unei întrevederi cu Tanja Fajon, raportor pentru procesul de liberalizare a vizelor, care efectuează o vizită la Chişinău, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei, speakerul se va întîlni cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu alți oficiali europeni și se va adresa membrilor Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Parlamentului European.

„Adoptarea deciziei privind liberalizarea regimului de vize cu UE este foarte importantă pentru cetățenii noștri, fiind o dovadă a eforturilor depuse și a rezultatelor obținute de autorități în implementarea Planului de Acţiuni RM-UE pe vize”, a menționat Igor Corman.

La rîndul ei, Tanja Fajon a felicitat Republica Moldova pentru rezultatele obținute în implementarea condiționalităților Planului de acțiuni și a îndemnat autoritățile să continue reformele de modernizare a țării. Oficialul european și-a exprimat speranța că la începutul lunii martie Parlamentul European va susține recomandarea de a liberaliza regimul de vize pentru cetățenii RM.

Oficialii au mai discutat despre utilitatea acțiunilor de informare a cetățenilor moldoveni privind procesul de integrare europeană. Igor Corman a anunțat că autoritățile intenționează să intensifice dialogul cu cetățenii pentru a le explica avantajele integrării europene.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților