[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Corman: Partidele Coaliției Pro-Europene s-au ținut de cuvînt
2 Iulie

Oamenii trebuie să știe că ‎noi ne-am respectat principalul angajament pentru care ne-au votat acela de a de a deschide oportunități sigure de modernizare, care să ducă la creșterea nivelului de bunăstare în țara noastră. Despre aceasta a menţionat în discursul său, Președintelui Parlamentului Igor Corman, ţinut în cadrul ședinței plenare de ratificare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

Președintele Parlamentului a declarat că, astăzi oamenii pot să constate că partidele Coaliției Pro-Europene care au mers în 2009 în fața alegătorilor cu un proiect foarte clar, pentru care am cerut votul lor, astăzi s-au ținut de cuvînt.

„Acest proiect a vizat în primul rînd scoaterea Moldovei din izolarea în care se afla, după ce abandonase calea europeană pe care pornise. Noi le-am spus atunci cetățenilor că drumul Moldovei spre Europa trebuie să continue, fiindcă această cale nu are alternativă. Cetățenii ne-au votat pe noi și i-au sancționat pe cei care au dat dovadă de inconsecvență, pe cei care nu aveau un proiect pentru Moldova. Astăzi oamenii pot constata că ne-am ținut de cuvânt. Moldovenii circulă liber în Europa”, a menţionat politicianul.

Totodată, Corman a spus că, proiectul european nu aparține unui partid sau unui politician, el aparține moldovenilor, inclusiv celor care votează partidele din opoziție, dar care se bucură de beneficiile pe care le obținem din parteneriatul cu UE.

Președintele Parlamentului a specificat că astăzi este un moment crucial pentru Republica Moldova.

”Acordul de Asociere reprezintă o nouă etapă a relațiilor țării noastre cu statele Uniunii Europene. O etapă care presupune mai multă responsabilitate din partea noastră și schimbări serioase pentru ca beneficiile să fie resimțite cît mai repede de moldoveni”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Igor Corman a felicitat cetățenii R. Moldova pentru această mare reușită – semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care deschide un nou capitol în istoria țării noastre, dar și a mulțumit tuturor colegilor din instituțiile implicate în negocierea acestui Acord.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților