[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Corman, la întrevedere cu delegaţia Comisiei de la Veneţia. Iată despre ce au discutat!
21 Ianuarie
foto: parlament.md

În cadrul sesiunii următoare a Comisiei Europene pentru democrație prin drept, vor fi prezentate opiniile cu privire la reformele în domeniul justiției și cel electoral, inclusiv referitor la reforma Procuraturii. Anunţul a fost făcut astăzi de secretarul Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

În debutul întrevederii, șeful Legislativului a făcut o trecere în revistă a proiectelor de acte legislative adoptate de Parlament în vederea implementării reformelor de modernizare a țării. Igor Corman s-a referit la importanța schimbărilor structurale, în special, în sectorul justiției, astfel încât cetățenii să simtă rezultate concrete urmare a reformelor.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre situația politică din țară, reforma electorală, agenda europeană a Republicii Moldova.

Potrivit sursei, în cadrul vizitei, membrii delegației Comisiei de la Veneția vor avea întrevederi cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi cu reprezentanții societății civile și ai organizațiilor internaționale din Republica Moldova.

Curentul.md precizează că vizita delegației Comisiei de la Veneția la Chișinău are loc în contextul reformelor inițiate de autorități, inclusiv în domeniul justiției și cel electoral în Republica Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților