[ X ]
Igor Corman l-a lăsat fără replică pe Călin Popescu-Tăriceanu
7 Mai

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, efectuează în perioada 7-8 mai, o vizită oficială la Chişinău. Astăzi, oficialul român a avut o întrevedere cu omologul său moldovean Igor Corman, iar ulterior au susţinut împreună o conferinţă de presă, transmite CURENTUL. 

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău a declarat că aceasta este prima vizită a lui Călin Popescu-Tăriceanu în calitate de preşedinte al Senatului României. De asemenea, Igor Corman a enumerat cu lux de amănunte subiectele care au fost discutate în cadrul întrevederii.

La rîndul său, Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat că nu are nimic nou de spus, doar de făcut cîteva precizări. „Domnul Preşedinte Corman a făcut o prezentare cvasiexhaustivă. Nu îmi rămîne foarte mult de adăugat, decît să punctez cîteva elemente”, a spus acesta.

În context, Preşedintele Senatului României a dat asigurări că ţara sa va fi prima va ratifica Acordul de Asociere RM-UE, după ce documentul va fi semnat de către părţi.

Curentul.md precizează că, la finalul conferinţei, Călin Popescu-Tăriceanu i-a lansat omologului său moldovean invitaţia de a efectua o vizită în România, pe 17 iunie 2014, cînd Senatul României va marca împlinirea a 150 de ani de la infiinţare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților