[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Corman: Avem nevoie de un plan comun pentru binele Republicii Moldova
18 Septembrie

Peste 500 de reprezentanți ai minorităților s-au reunit astăzi în cadrul primei ediții a Forumului minorităților etnice din Republica Moldova cu genericul „Inima mea e Moldova”. La Forum au mai participat Președintele țării Nicolae Timofti, şeful Legislativului, Igor Corman, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai societății civile, transmite CURENTUL. 

Șeful statului a rostit un discurs în fața asistenței în care a arătat că autoritățile Republicii Moldova vor manifesta întotdeauna deschidere pentru comunicarea cu minoritățile naționale în vederea consolidării societății.

„În Republica Moldova există cadrul legal necesar, conform standardelor internaționale, care garantează fiecărui cetățean dreptul la păstrarea, dezvoltarea și exprimarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase. Armonizarea relațiilor dintre etniile conlocuitoare și dialogul intercultural reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale politicii interne a Republicii Moldova”, a declarat Nicolae Timofti.

La rîndul său, speaker-ul Igor Corman a specificat că evenimentul este unul actual și vine să contribuie la consolidarea societății, integrarea minorităților naționale și promovarea dialogului intercultural.

„Minoritățile etnice din țara noastră dețin un potențial mare și trebuie să fie implicate mai activ în viața social-politică a țării. Moldova este casa noastră comună și noi toți trebuie să ne unim eforturile pentru a promova interesul nostru comun: modernizarea țării și bunăstarea cetățenilor. Acesta și este scopul proiectului de integrare europeană”, a conchis Igor Corman.

CURENTUL.md precizează că evenimentul a fost desfășurat sub patronajul Președintelui Parlamentului, Igor Corman, şi organizat de Biroul Relații Interetnice în parteneriat cu asociațiile etnoculturale din țara noastră.

Adrian Platon 

Inapoi la arhiva noutaților