[ X ]
Igor Corman: Acordul cu UE este cel mai important din istoria RM
27 Iunie

Acordul de Asociere este cel mai cunoscut tratat internaţional pe care l-a avut Moldova şi cel mai important din istoria Republicii Moldova, care pune o bază solidă pentru viitorul european al ţării. Afirmaţia aparţine preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, care susţine că după ce preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va transmite proiectul în Parlament, îl va propune săptămâna viitoare spre ratificare în regim prioritar, transmite CURENTUL.

Şeful legislativului a spus că se cunoaşte deja că, la scurt timp după semnare, parlamentele României şi Letoniei intenţionează să ratifice Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. De asemenea, există informaţii că acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în legislativul de la Talin, Estonia. „Prin urmare, ţine de onoarea noastră să ratificăm şi noi acest acord care ne vizează nemijlocit. Este o chestiune care ţine de imaginea Republicii Moldova”, a spus Igor Corman.

Preşedintele Parlamentului spune că studiile experţilor independenţi arată că, după semnarea Acordului de Asociere, exporturile Moldovei pe piaţa UE vor creşte cu 16%, iar PIB-ul ţării cu 5,4%. „Vorbim de o piaţă de 500 de milioane de consumatori, cu reguli clare de joc.

Igor Corman spune că lucrurile nu se vor schimba peste noapte, unele beneficii se vor vedea mai devreme, altele mai târziu, dar altă alternativă pentru modernizarea ţării nu există.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților