[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Boţan vorbeşte despre Maia Sandu în contextul viitorului partid: „S-ar putea să fie şi aşa”
15 Septembrie

Analistul Igor Boțan, unul din liderii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” a acordat un interviu postului de radio Europa Liberă, în care a oferit mai multe detalii despre viitorul partid, despre care s-a anunțat la mitingul de duminică.

„Platforma Civică nu va fi naşul. Noi ne vom întruni şi vom întreba colegii cine rămâne pe Platforma Civică şi cine vrea să se lanseze în eventualul nou proiect politic. Acesta va fi şi momentul despărţirii noastre prieteneşti, pentru ca să nu-şi imagineze cineva că va fi o ruptură cu scandaluri ş.a.m.d. Noi am discutat aceste lucruri. Acei care vor merge pe dimensiunea politică vor merge deja împreună cu segmentele sociale, reprezentanţii de vază ai segmentelor sociale şi va fi un proiect cu totul nou, un proiect politic. Cei care vor rămâne în Platforma Civică se vor întruni şi vor adopta o decizie de completare a rândurilor, de reformare a acestei structuri, astfel încât legătura dintre Platforma Civică şi noul proiect politic să fie diminuată cât se poate de mult, ca să nu existe speculaţii că Platforma Civică este, aşa cum spuneţi, naşul de botez al proiectului politic.”, a spus Boțan.

Întrebat ce crede despre faptul că unii își doresc ca viitoarea formațiune să fie partidul Maiei Sandu, analistul a spus că, „s-ar putea să fie şi aşa”.

„Noi am spus că în situaţia în care avem acest val de protest, adevăraţii lideri se manifestă prin comportament, prin luări de poziţii ş.a.m.d. Nu poate fi, pur şi simplu, un lider care, s-au întrunit un grup de oameni, au zis: „Vei fi lider şi vei ridica flamura integrării europene sau consolidării statului de drept ş.a.m.d.”. Oamenii trebuie să se manifeste, cei care se manifestă în mod firesc, şi acesta e problema liderilor. Atunci când ni se reproşează că nu avem lider, noi spunem: „Dar cum putem să avem lider, dacă noi suntem structură informală?”. Deci, liderii într-o structură informală apar prin manifestarea lor”, a precizat Igor Boțan.

Natalia Moraru

Inapoi la arhiva noutaților