[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată despre ce a discutat Nicolae Timofti cu deputaţii PSRM
13 Ianuarie

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti a avut astăzi o întrevedere cu deputaţii fracţiunii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, liderul PSRM, Igor Dodon, a reiterate cele trei condiţii de bază pe care socialiştii le-au înaintat de la bun început: 1) Anularea Acordului de Asociere cu UE; 2) Organizarea unui referendum naţional privind vectorul extern al ţării; 3) Introducerea cursului de Istoria Moldovei în şcoli.

„Atît timp cît nici una dintre formaţiunile parlamentare, nici măcar comuniştii, nu au fost de acord cu aceste trei condiţii, Partidul Socialiştilor a decis că nu va accepta să participe la negocierile privind formarea majorităţii parlamentare. Şi nici nu găseşte de cuviinţă să înainteze o candidatură pentru funcţia de prim-ministru. Socialiştii nu se văd parte a viitoarei guvernări eurounioniste, sub nici o formă”, a declarat Dodon.

Mai mult, liderul PSRM a spus că, în aceste condiţii, „o soluţie salvatoare pentru ţară ar fi organizarea unor alegeri anticipate”.

„După alegerile din 30 noiembrie, majoritatea oamenilor a reuşit să se convingă definitiv de caracterul găunos al partidelor proeuropene şi de trădarea comuniştilor, şi acum cetăţenii doresc o repetare a alegerilor. În acest sens, deputaţii socialişti i-au  recomandat preşedintelui Timofti să analizeze atent prevederile constituţionale care permit declanşarea alegerilor anticipate”,a adăugat politicianul.

Totodată, în opinia Partidului Socialiştilor, alegerile preşedintelui, din 2016, trebuie să fie organizate la nivel republican, prin votul direct al cetăţenilor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților