[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cine candidează pentru funcţia de deputat pe lista PCRM
2 Octombrie

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a stabilit lista candidaților pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul  ședinței plenare a formațiunii desfășurată ieri, 1 octombrie 2014, transmite CURENTUL.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este primul în lista electorală a Partidului Comuniştilor, fiind urmat de preşedinta fracţiunii parlamentare, Maria Postoico. Ulterior în listă îl regăsim pe deputatul PCRM, Artur Reşetnicov. Urmează foştii ministri Galina Balmoş şi Violeta Ivanov pe poziţia patru şi, respectiv, cinci, scrie Jurnal.md.

În primii zece candidaţi au fost incluşi şi deputaţii Vladimir Vitiuc, Alexandru Banicov, Irina Vlah, dar şi redactorul-şef al ziarului Comunist, Alexandru Isaev şi preşedintele raionului Ocniţa, Ivan Tomai.

În listele electorale se mai regăsesc fostul membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Corneliu Mihalachi, dar şi fostul ministru al Justiţiei, Vitalie Pârlog.

Potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin, în toată lista 65 de procente sunt persoane noi.

Printre candidaţii la fotoliile de deputaţi în viitoarea legislatură nu şi-au găsit loc deputaţii Grigore Petrenco, Alexandru Petkov, Iurie Muntean, Zurabi Todua, Vladimir Telnov, dar şi fostul parlamentar Mark Tkaciuk.

„Nu numai Petkov şi Muntean nu sunt în listă, dar şi mulţi alţii din deputaţi nu sunt în listă. Care a meritat, care au lucrat mai bine aceia rămân. Nu pot fi totdeauna unii și aceiași în listă”, a declarat Voronin.

Iurie Muntean spune însă că nici nu râvneşte la un alt mandat. „Nu vreau să particip în acea dramă ruşinoasă căreia va fi supus PCRM prin intermediul viitoarei fracţiuni care va fi sortită votării cu clanurile oligarhice pentru formarea unei noi coaliții de guvernare. Eu vorbesc de fapt de acapararea partidului”, a menționat Iurie Muntean.

Iurie Muntean spune că va rămâne în Partidul Comuniştilor, iar timpul liber îl va dedica activităţii ştiinţifice.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților