[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată cînd va primi CFM cei peste 100 milioane de euro de la băncile europene!
30 Iunie

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) va primi din partea a două dintre cele mai importante bănci europene mai bine de 100 milioane de euro. În context, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a impus anumite condiții. Despre asta a anunţat directorul general al CFM, Iurie Topală, în cadrul unui interviu oferit ziarului „Feroviarul Moldovei”, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Topală, condiţiile se referă la reorganizarea, restructurarea și modernizarea Întreprinderii.

„Consider că este un lucru firesc, deoarece altfel întreprinderea nu are viitor. Conform acordurilor, sunt prevăzute finanţarea unui complex de măsuri de restructurare, achiziţionare a locomotivelor şi reabilitarea infrastructurii feroviare, şi anume: procurarea de locomotive, optimizarea personalului, crearea sistemului informațional de management în eficiența energetică, studiul de fezabilitate partea I – pentru prima tranșă, și reabilitarea infrastructurii feroviare, sprijinul pentru achiziții publice, proiectare și supraveghere – pentru cea de-a doua tranșă”, a declarat Topală.

În context, directorul general al CFM a anunţat că, actualmente, toate condițiile BERD-ului au fost îndeplinite.

„În ceea ce privește Banca Europeană pentru Investiții, suntem pe ultima sută de metri pentru semnarea unui contract. De altfel, și Uniunea Europeană, prin EC Neighbourhood Investement Facility, ne oferă un grant nerambursabil în valoare de 5,25 milioane de euro. Acești bani vor servi la procurarea de noi locomotive și la asigurarea asistenței tehnice”, a conchis Iurie Topală.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților