[ X ]
Iată cînd va ajunge Legea cu privire la Procuratură pe masa deputaţilor!
23 Martie

Ministerul Justiției (MJ) a revăzut recomandările formulate de Comisia de la Veneţia, menite să perfecţioneze textul proiectului Legii cu privire la Procuratură, și își propune să opereze aceste completări cît mai repede posibil. Declarația a fost făcut de ministrul Justiției, Vladimir Grosu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Vladimir Grosu a declarat că opinia Comisiei de la Veneția asupra proiectului de Lege cu privire la procuratură este foarte importantă, iar recomandările făcute vor îmbunătăți proiectul.

Totodată, ministrul a anunțat că MJ are un plan de acțiuni bine pus la punct cum să ducă la bun sfîrșit acest proiect de lege.

„Ne propunem ca, în maxim două săptămîni, grupul de lucru să se reunească și să introducă modificările de rigoare la proiectul deja elaborat în corespundere strictă cu recomandările Comisiei de la Veneția. Ulterior, în aproximativ o lună, grupul de lucru va trebui să-l definitiveze”, a precizat el.

Vladimir Grosu a mai anunțat că, înainte ca proiectul de lege să ajungă pe masa deputaților, va fi organizată o conferință de dezbatere a acestuia la care vor fi invitați reprezentanți ai mai multor categorii de experți.

„Urmare a organizării acestor dezbateri publice, ne propunem  ca, deja către jumătatea lunii mai, proiectul să ajungă în Parlamentul, astfel încît în această sesiune parlamentară să fie dezbătut și adoptat şi să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016”, a conchis ministrul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților