[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce spune fostul viceministru Viorel Guțu despre noua sa funcție
13 Mai
foto: europalibera.org

Săptămîna trecută, în cadrul ședinței Guvernului, Vasile Bumacov a anunțat despre plecarea lui Viorel Guțu din funcția de viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, transmite Curentul.md

Vasile Bumacov a spus că oficiul FAO din Roma, Italia l-a desemnat pe Viorel Guțu în calitate de director FAO în Tadjikistan, astfel el va fi primul moldovean care va deține o asemenea funcție.

„Regret că pleacă, dar așa cum a revenit din alte două misiuni internaționale va reveni și acum. Poate într-o funcție mai avansată”, a precizat Bumacov.

Viorel Guțu, urmează să activeze în cadrul Organizației pentru Alimentație și Agricultură.

”Este de fapt o nouă provocare pentru mine, o încercare a forțelor proprii. Am ales să merg acolo pentru că este de fapt o funcție de nivel înalt care reprezintă și țara noastră”, a spus Viorel Guțu, pentru Curentul.md, în motivarea sa de ce a renunțat la funcția de viceministru al Agriculturii și ce l-a făcut să accepte noua funcție peste hotarele țării.

”Merg ca să cresc pe altă treaptă și să continui să învăț. Posibil voi reveni în Moldova, depinde de circumstanțele de acolo și de cum vor decurge lucrurile”, a mai adăugat Guțu.

Perioada în care va activa fostul viceministru al Agriculturii la FAO este de 2 ani și pleacă împreună cu familia.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților