[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce legi importante urmează să voteze Parlamentul pînă la sfîrşitul mandatului
2 Mai

În luna noiembrie 2014 expiră mandatul actualului Parlament, iar în timpul rămas, deputaţii moldoveni intenţionează să voteze mai multe legi importante. Despre acest lucru a vorbit vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici, în cadrul unui interviu pentru CURENTUL.

„În campania electorală pe care am avut-o în 2010, echipa din care fac parte, PLDM a avut un angajament: să voteze în Parlament legea cu privire la limitarea imunităţii deputaţilor. Consider că acest proiect de lege, care este în Parlament, trebuie să fie votat pînă la sfîrşitul acestui mandat”, a declarat Liliana Palihovici.

O altă prioritate a Legislativului de la Chişinău este ratificarea Acordului de Asociere cu EU, parafat la 29 noiembrie anul trecut.

„Numărul unu în lista proiectele care trebuie să fie votate de către Parlament pînă la sfîrşitul mandatului este ratificarea Acordului de Asociere, care va fi semnat pînă la sfîrşitul lunii iunie, iar sarcina Parlamentului RM este să ratifice Acordul pînă la sfîrşitul lunii iulie. Îmi pun mari speranţe, că toţi cei 101 deputaţi vor conştientiza importanţa momentului pentru ţară şi vor vota acest Acord”, a adăugat vicepreşedintele Parlamentului.

De asemenea, Liliana Palihovici a spus că pînă la sfărşitul acestui an urmează să fie votate Codul Educaţiei şi cîteva proiecte importante în domeniul bancar.

Notă: Versiunea integrală a interviului, inclusiv varianta video, va fi publicată de CURENTUL pe parcursul zilei de mîine.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților