[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce au discutat liderii partidelor pro-europene cu preşedintele român Klaus Iohannis!
25 Februarie

Liderii celor trei partide parlamentare pro-europene de la Chişinău au avut astăzi întrevederi separate cu preşedintele României, Klaus Iohannis, transmite CURENTUL.

„Am avut o discuţie sinceră despre procesul de integrare Europeană a Republicii Moldova. Preşedintele român ştie ce trebuie să facă Moldova pentru a progresa în acest sens. Avem nevoie de acest sprijin politic extern. Să nu uităm că Republica Moldova este în „ne-unde”, o regiune instabilă, unde are loc un război şi e criză economică. Avem nevoie de prieteni, singuri nu vom reuşi. Din câte îl cunosc pe Klaus Iohannis, dumnealui face întocmai ceea ce spune”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

La rîndul său, preşedintele PDM, Marian Lupu, a menţionat că au discuţii foarte bune, care inspiră o mare încredere într-o dezvoltare pozitivă a relaţiilor bilaterale.

„Am pus în evidenţă şi am simţit sprijinul de care RM va beneficia şi în continuare în parcursul european. Toate subiectele care le-am discutat sînt sigur că se vor realiza. Am apreciat calităţile domnului preşedinte care s-a referit la respectul reciproc dintre cele două ţări”, a adăugat Lupu.

La fel, şi liderul PL, Mihai Ghimpu a spus că fost o discuţie constructivă. „Am discutat despre situaţia politică din ţara noastră. A fost o discuţie constructivă. Dumnealui a spus că e important ca toţi să menţinem cursul pro-european”, a conchis Ghimpu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților