[ X ]
[ X ]
[ X ]
Hugh Bayley: Noi nu vă invităm în NATO și vă respectăm statutul de neutralitate
23 Iulie

Președintele Adunării Parlamentare a NATO, Hugh Bayle, se află într-o vizită la Chişinău. Astăzi, oficialul a avut întrevederi cu premierul Iurie Leancă şi speaker-ul Igor Corman, transmite CURENTUL.

Hugh Bayley a salutat cursul de integrare europeană şi modernizare promovat de Republica Moldova şi reformele în diverse domenii întreprinse în acest sens.

Mai mult, oficialul a reiterat că Alianța sprijină independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și eforturile depuse de Chișinău în vederea soluţionării pe cale paşnică a conflictului transnistrean.

De asemenea, Hugh Bayley a subliniat că NATO respectă statutul de neutralitate a Republicii Moldova, precizând că Alianța are relații excelente cu mai multe țări neutre și nu există contradicții între aceste parteneriate și neutralitate. Statele UE şi NATO sunt dispuse să sprijine în continuare eforturile de reformare ale autorităţilor moldoveneşti.

„Deciziile privind apărarea și securitatea națională aparțin autorităților Republicii Moldova. Noi suntem partenerii dumneavoastră și respectăm statutul de neutralitate al Republicii Moldova”, a menționat Președintele Adunării Parlamentare a NATO.

CURENTUL.md precizează că Republica Moldova este membră asociată a Adunării Parlamentare NATO din luna noiembrie1994.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților