[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul va elabora un nou plan de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere
10 August

Tema centrală a ședinței operative a Cabinetului de miniștri a vizat implementarea Planului național de acțiuni pentru punerea în practică a Acordului de Asociere. Despre aceasta a anunțat Premierul Valeriu Streleț, după ședința, transmite CURENTUL.

Valeriu Streleț a declarat că, s-a discutat într-o manieră foarte implicată perspectiva adoptării unui nou plan de acțiuni pentru implementarea Acordului e Asociere care să fie asumat de către noul Guvern.

”Vorbim de planul care a fost aprobat în octombrie 2014 și pe care s-au admis, din păcate, întîrzieri din cauza mai multor elemente: campania electorală, guvern minoritar, instabilitate politică. De aceea, aceste întîrzieri au fost sistematizate transmise prin dispoziție fiecărui minister și entitate responsabilă pentru executarea planului național de acțiuni și am discutat într-o manieră foarte implicată perspectiva adoptării unui nou plan de acțiuni pentru implementarea Acordului”, a precizat el.

Totodată, Streleț a menționat că, adoptarea unui nou plan de acțiuni vine după ce precedentul plan a fost adoptat într-o perioadă a Guvernului minoritar.

”Au fost întîrzieri de 30-40% din acțiuni, acest plan a ieșit puternic din graficul stabilit. Acum trebuie să-l revedem prompt, să-l adoptăm într-o nouă hotărîre de Guvern și să purcedem la executarea lui deja conform noilor termeni și să nu mai admitem întîrzieri”, a conchis Premierul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților