[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul statului Israel susține dezvoltarea sectorului Siguranţei alimentelor din R. Moldova
26 Noiembrie

Pe 26 noiembrie curent, Ministru al Agriculturii şi Industriei alimentare, Vasile Bumacov, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel în Republica Moldova, E.S. Oren David, transmite CURENTUL.

Întrevederea a fost ocazionată de o acțiune importantă de cooperare  moldo-israeliană la capitolul Siguranţa alimentelor. Astfel, a fost semnat Memorandumul de Înţelegere dintre ÎS “Centrul de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj și Dezinfectare a Producției” a Republicii Moldova şi Agenţia Israeliană pentru Cooperare Internaţională de Dezvoltare (MASHAV).

Acesta  privește  Proiectul Comun moldo-israelian de Cooperare  Agricolă cu privire la crearea unui laborator de biologie  moleculară pentru detectarea Organismelor Modificate Genetic (OMG).

Cu acest prilej, Ministrul Bumacov a  exprimat gratitudine Guvernului Statului Israel, în special, pentru suportul acordat dezvoltării sectorului siguranţei alimentelor din Republica Moldova.

La rîndul său, E.S.Oren DAVID a asigurat că rezultatele bunei cooperări sînt o dovadă a relaţiilor speciale de prietenie tradiţională între ţările noastre, a punctat E.S.Oren David.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților