[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un pachet de legi care nu au fost votate de Parlament
21 Iulie

Cabinetul de Miniștri s-a convocat în ședință specială în cadrul căreia și-a asumat răspunderea pentru un pachet de legi care nu au fost votate de Parlament în această sesiune, transmite CURENTUL.

Premierul Iurie Leancă a susținut că s-a consultat cu Președintele Parlamentului, Igor Corman, cu privire la responsabilitatea asumată de Guvern. Totodată, Leancă a menționat că unele Comisii parlamentare au tergiversat examinarea unor proiecte de lege, iar din acest motiv nu s-a reușit să fie votate în sesiunea de vară a Parlamentului.

Primul proiect de lege s-a referit la organizarea judecătorească, inclusiv ce ține de imunitatea judecătorilor. Astfel, Guvernul și-a asumat astăzi responsabilitatea pentru lichidarea Curții de Apel Bender, precum și pentru alte modificări ce țin de reformarea justiției.

Un alt domeniu, asupra căruia Guvernul și-a asumat responsabilitatea, este combaterea spălării banilor. La fel, s-a supus votării proiectul de lege cu privire la transparența în acționariatul băncilor comerciale.

Miniștrii au examinat și un pachet de legi ce ține de gaj, precum și de activitatea financiară.

În cadrul aceleași ședințe, Executivul și-a asumat răspunderea pentru executarea unor schimbări în bugetul de stat fără acordul Parlamentului.

Diana Cebotari 

Inapoi la arhiva noutaților