[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul şi-a asumat din nou răspunderea în faţa Parlamentului
25 Septembrie

Guvernul Republicii Moldova şi-a asumat astăzi din nou răspunderea în faţa Parlamentului pe marginea unui pachet de legi. Decizia a fost luată astăzi în cadrul şedinţei Executivului, transmite CURENTUL.

„E o şedinţă la fel de specială ca cea din 21 iulie, când ne-am angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe un pachet mai mare de legi. Atunci, cu toții ne-am exprimat speranța că nu vom mai fi nevoiţi să apelăm la această formulă de aprobare a legilor, care de altfel este pe deplin legală. Iată însă că suntem nevoiţi să ne mişcăm repede şi să dăm dovadă de eficienţă, deoarece  avem de rezolvat câteva subiecte care nu mai rabdă amânare, motiv pentru care v-am rugat să ne asumăm răspunderea pe subiecte pe care le voi enumera în continuare. Să fie clar, aceste subiecte nu rabdă amânare”, a declarat premierul Iurie Leancă în debutul şedinţei Guvernului.

Mai multe proiecte vizează situația din agricultură și susținerea producătorilor de fructe, legume, dar și producătorii de vinuri. De asemenea, un proiect vizează piața bancară a R. Moldova și nemijlocit acordarea de noi pîrghii Băncii Naționale a Moldovei pentru a diminua efectul unor posibile crize financiare.

Alte proiecte vizează procesul de reorganizare a  „Termocom”, importul de păcură pentru sezonul rece și scutirea acestora de la plata taxelor vamale, accize și TVA pînă la 31 martie 2015. Un alt proiect vizează declararea unor utilități publice în utilități de interes național.

„Urmează să stabilim cu colegii din Parlament data și ora, nu exclud că poate astăzi, cînd vom merge să le prezentăm”, a spus Iurie Leancă.

Dacă în decurs de trei zile nu va fi depusă vreo moțiune de cenzură, atunci aceste legi vor fi considerate adoptate și transmise Preşedintelui ţării pentru promulgare.

CURENTUL.md aminteşte căîn luna iulie 2014, Guvernul și-a asumat răspunderea față de Parlament  pe marginea a 11 proiecte de lege.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților