[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul RM are un nou reprezentant la CEDO
18 Martie

Marin Gurin a fost numit astăzi în funcţia de agent guvernamental – reprezentant al Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, transmite CURENTUL.

Marin Gurin este unicul candidat care a trecut concursul de ocupare a funcţiei şi a fost propus Cabinetului de miniştri de către ministrul Justiţiei.

Marin Gurin a fost jurist în cadrul ser­vi­ci­u­lui de grefă al CEDO, iar pînă acum a deţinut şef inte­ri­mar al Dire­cţiei gene­rale Agent guver­na­men­tal din cadrul Minis­te­ru­lui Jus­ti­ţiei.

Preciyăm că, agentul guvernamental reprezintă Guvernul în faţa Curţii Europene în conformitate cu prevederile Legii nr. 151 din 30.07.2015 cu privire la Agent guvernamental, Convenţia Europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, Regulamentul Curţii.  Agentul guvernamental este numit şi eliberat din funcţie de către Guvern, la propunerea ministrului justiţiei, fiind subordonat Prim-ministrului şi ministrului justiţiei.

Agentul guvernamental, de asemenea, supraveghează corectitudinea măsurilor adoptate în vederea executării hotărîrilor și a deciziilor pronunţate de Curtea Europeană şi propune autorităţilor competente spre adoptare măsuri cu caracter general întru evitarea noilor încălcări a Convenţiei.

În activitatea sa, Agentul Guvernamental este asistat de Direcția Generală Agent Guvernamental din cadrul Ministerului Justiției a Republicii Moldova.

Cristina Gurez 

Inapoi la arhiva noutaților