[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul a soluţionat problema asigurărilor auto de pe ambele maluri ale Nistrului
11 Aprilie

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut ieri, la Tiraspol, o întrevedere cu Evghenii Şevciuc, în cadrul căreia a fost semnată Decizia protocolară privind mecanismul de cooperare a agenţilor de asigurare de pe ambele maluri ale Nistrului în domeniul contractelor de asigurare obligatorie a răspunderii civile auto (RCA), transmite CURENTUL.

Documentul va permite asigurarea drepturilor conducătorilor auto şi a părţilor prejudiciate, în caz de accident rutier, pe ambele maluri ale Nistrului, indiferent de locul de emitere a poliţei sau de locul accidentului rutier. ”Este o soluţie foarte bună pentru toţi cetăţenii, întrucât aceasta va exclude dubla asigurare. Întâlnirea de astăzi demonstrează încă o dată deschiderea pentru colaborare din ambele părţi”, a subliniat Chiril Gaburici.

La întrunire au fost abordate un şir de subiecte de importanţă majoră precum intensificarea dialogului între grupurile de lucru sectoriale, problema liberei circulații și situaţia şcolilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, subordonate Ministerului Educaţiei de la Chişinău. „Am găsit şi aici soluţii. Am identificat modalități de transmitere a echipamentelor, mobilerului și altor ajutoare pentru aceste şcoli, ceea ce până acum era o problemă”, a adăugat Prim-ministrul.

În cadrul întrevederii, părţile au mai vorbit despre problemele economice şi comerciale din regiune. În special au făcut referire la produsele din regiunea transnistreană care se exportă pe piaţa europeană. Potrivit Prim-ministrului „avem încă multe de făcut la acest capitol, dar suntem deschiși cooperării și ne dorim ca aceste produse să ajungă pe pieţe noi”.

S-a discutat şi despre cazul celor doi cetăţeni moldoveni din raionul Floreşti, care sunt reținuți la moment în partea stângă a Nistrului. Părţile au convenit că în 24 de ore, membrii grupului de lucru creat urmează să investigheze cazul și să stabilească circumstanțele reținerii.

La întoarcere spre Chişinău, Chiril Gaburici a vizitat inspectoratul de poliţie din Tighina, unde a vorbit despre necesitatea interacţiunii cu reprezentanții transnistreni în domeniul combaterii criminalității. Premierul s-a interesat și de condiţiile de muncă ale colaboratorilor şi i-a felicitat cu apropiatelor Sărbători.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților